Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ομιλία με θέμα «Παιδί & Υγεία, Αθλητισμός, Διατροφή» πραγματοποιήθηκε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Ομιλία με θέμα «Παιδί & Υγεία, Αθλητισμός, Διατροφή» πραγματοποιήθηκε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Ο Α.Σ. ΝΗΡΕΑΣ Βέροιας σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα «Αθλητική διατροφή και ψυχολογία αθλητών», την Δευτέρα 30 Μαΐου στο αμφιθέατρο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν το θέμα «Παιδί & Υγεία, Αθλητισμός, Διατροφή».

Η κα Μουζάκη Κωνσταντίνα, Παιδίατρος, αναφέρθηκε στο παιδί και τον έφηβο, στην υγεία του, στις κοινές ιώσεις, στους εμβολιασμούς, στους τραυματισμούς, στην άσκηση και στην διατροφή.

“Η παιδική και η εφηβική ηλικία είναι σημαντικές περίοδοι για να δοθεί το σωστό παράδειγμα για την σωστή διατροφή μέσα από την οικογένεια, καθώς οι γονείς είναι το πρότυπο των παιδιών, έτσι ώστε να υιοθετήσουν τις σωστές επιλογές της υγείας. Μέσω της σωστής διατροφής, προλαμβάνεται η παιδική παχυσαρκία, ενώ με την φυσική δραστηριότητα και τον έλεγχο του βάρους, επιτυγχάνεται η υγεία των οστών.

Παιδικά ατυχήματα, αιτίες ατυχημάτων, πρώτες βοήθειες, συχνές παιδικές ασθένειες, μέτρα πρόληψης μετάδοσης ασθενειών και εμβολιασμός”.

Η κα Παπασπανού Μαρία, Ψυχολόγος, αναφέρθηκε στο παιδί και τον αθλητισμό, καθώς και στον ρόλο των γονέων.

“Τι προσφέρει ο αθλητισμός και τα οφέλη του στον νου και το πνεύμα. Οι θετικές επιδράσεις που έχει στην προσωπικότητα του παιδιού, και στον τρόπο που πρέπει οι γονείς να σταθούν δίπλα του. Να είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του γονέα από τον ρόλο του προπονητή, καθώς και ισορροπημένη η μεταξύ τους σχέση. Σεβασμός στους προσωπικούς στόχους των παιδιών και γονείς συμπαραστάτες. Συμπεριφορά γονέων και αθλητών πριν τον αγώνα, ώστε ωφελούμενο να είναι πάντα το παιδί”.

Ακολούθησε ενημέρωση από τον κο Παπασπανό Νικόλαο, Κλινικό Διαιτολόγο, Ειδικό Αθλητικής Διατροφής, στο θέμα του ρόλου των ενδιάμεσων γευμάτων στη διατροφή των παιδιών.

“Η καθημερινότητα των παιδιών είναι σκληρή για της ανάγκες των παιδιών. Χρειάζεται ενέργεια – θερμίδες για να μπορέσει το παιδί να ανταποκριθεί στο άθλημα, το παιχνίδι, το μάθημα, για την σωστή λειτουργία του οργανισμού, την ανάπτυξη και την κάλυψη των αναγκών σε θρεπτικά συστατικά. Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τρώει πρωινό και 2-3 ενδιάμεσα γεύματα (δεκατιανό, απογευματινό, προ ύπνου). Το κολατσιό που θα πρέπει να καταναλώνει ο αθλητής πριν την προπόνηση, το οποίο πρέπει να είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, και μετά από αυτήν, το οποίο πρέπει να είναι λιτό, πλούσιο σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Προετοιμασία σπιτικού κολατσιού, με την βοήθεια των παιδιών. Σωστή ενυδάτωση και οι συνέπειες τις αφυδάτωσης. Tips για ενυδατωμένα παιδιά, ροφήματα κατάλληλα κατά τη διάρκεια της άσκησης. Γονείς που πρέπει να προσπαθήσουν για την αλλαγή της διατροφικής συνήθειας των παιδιών τους. Προσπάθεια που απαιτεί υπομονή και επιμονή”.

Στο τέλος απαντήθηκαν ερωτήματα και ακολούθησε συζήτηση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS