- ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
- Posted
- Διαβάστηκε 1094 φορές
Την Τρίτη η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ημαθία
Το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα μετά από μία μυσταγωγική τελετή την Τρίτη 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία.
Η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 11 ημέρες, η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων.
Θα ταξιδέψει σε 13 περιφέρειες, επτά νησιά, 43 πόλεις, 41 δήμους, 5 κοινότητες, 10 αρχαιολογικούς χώρους και 2 ολυμπιακά μουσεία (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Στην Ημαθία θα βρίσκεται την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 3 το μεσημέρι στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών στη Βεργίνα.
Θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού στις 26 Απριλίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από τον Πειραιά θα ταξιδέψει έως τη Μασσαλία με το γαλλικό τρικάταρτο ιστιοφόρο «Belem», στο οποίο βρίσκονται 16 επαγγελματίες ναυτικοί και περίπου 100 επιβάτες.
Για πρώτη φορά, η μεταφορά της Φλόγας γίνεται με πλωτό μέσο και όχι αεροπορικώς.
24oresimathia.gr
Σχετικά Άρθρα
-
Σχολικοί αγώνες 2025-26: Οι ομάδες της Ημαθίας που ξεχώρισαν και προκρίθηκαν -
Η Βεροιώτισσα Λουκία Κασαμάκη τιμά τα 8 χρόνια του A Ball for All με μήνυμα σε 4 γλώσσες -
Νέα πνοή στο Αθλητικό Κέντρο ΔΑΚ Μακροχωρίου με την ολοκλήρωση του έργου -
Drone Show στη Νάουσα - Εντυπωσιακό βίντεο από την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας