
- ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
- Posted
- Διαβάστηκε 4229 φορές
"Τελειώνει" ο Λ. Αυγενάκης από το υφυπουργείο Αθλητισμού, αυτός είναι ο επικρατέστερος διάδοχός του
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, που κατάφερε κατά τη θητεία του να είναι «persona non grata» στο σύνολο του αθλητισμού, που εξέθεσε το ελληνικό ποδόσφαιρο με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά την ίδια ώρα έστελνε επιστολές στις Ομοσπονδίες ζητώντας να αποθεώνουν το... έργο του, παίρνει «μετάθεση» και από το υφυπουργείο Αθλητισμού μετακινείται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο θα γίνουν αύριο στις 18.00, αλλά όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει τον πρώην (πλέον) πολιτικό προϊστάμενο των σπορ, να... οργώσει την επαρχία.
Στη θέση του προορίζεται ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Εργάστηκε ύστερα, επί σειρά ετών ως γεωπόνος, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητα στην εμπορία και παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.
Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.
Εξελέγη βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021 ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από τον Αύγουστο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2023 ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στις εκλογές του Μαΐου 2023 δεν επανεξελέγη.
filathlos.gr
Σχετικά Άρθρα
-
Εντυπωσιακές εμφανίσεις και πέντε πρωτιές για τους αθλητές του Βικέλα Βέροιας στα "Ολύμπια"
-
Ωραία η μελέτη για το νέο κλειστό της Βέροιας, αλλά... λεφτά; – Τι γίνεται με το Δημοτικό στάδιο
-
Δυναμική παρουσία για το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ημαθίας ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ στο Παν. Πρωτάθλημα Παρά Στίβου της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ
-
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Στίβου 2025: Εντυπωσιακός ο απολογισμός των αθλητών του "Εν Σώματι Υγιεί" Βέροιας