Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εκπληκτική! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελίνα Τζένγκο!

Εκπληκτική! Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελίνα Τζένγκο!

Η Ελίνα Τζένγκο επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που «γέννησε» με την εμφάνιση της στα προκριματικά της Πέμπτης (18/8), χαρίζοντας στην Ελλάδα το τέταρτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου (2 η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, 1 ο Μίλτος Τεντόγλου) και το πέμπτο στο σύνολο (μαζί με το ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη).

Στον αποψινό τελικό του ακοντισμού, η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ έριξε 65,81μ. στη δεύτερη της προσπάθεια, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ και «σφραγίζοντας» το χρυσό μετάλλιο στην παρθενική παρουσία της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η αποφασιστικότητα της Τζένγκο φάνηκε από την πρώτη βολή της, που ήταν στα 60,82μ., για να «καρφώσει» στη δεύτερη το ακόντιο στα 65,81μ. Η αθλήτρια δεν εκτέλεσε την τρίτη βολή της, όπως και την πέμπτη, ενώ η τέταρτη ήταν στα 59,40μ. και η έκτη στα 64,57μ. Η επίδοσή της αποτελεί εθνικό ρεκόρ στην κατηγορία των νέων, ενώ είναι και η τρίτη καλύτερη φετινή στον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι η Τζένγκο έγινε η τρίτη Ελληνίδα που στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, μετά τις Άννα Βερούλη (1982, Αθήνα) και Μιρέλα Μανιάνη (2002, Μόναχο). Η Σοφία Σακοράφα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μεγάλο τελικό του ακοντισμού το 1982 στο ΟΑΚΑ.

filathlos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS