Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέθανε ο παλαιστής Γιώργος Τρομάρας

Πέθανε ο παλαιστής Γιώργος Τρομάρας

Ο Γιώργος Τρομάρας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών, μετά από πολλά εγκεφαλικά επεισόδια που είχε υποστεί με αποτέλεσμα η καρδιά να μην αντέξει.

Η κηδεία θα τελεστεί την Πέμπτη (27/1) στις 12 το μεσημέρι στη Ζωοδόχου Πηγή στην Πλατεία Παιανίας.

Ο Έλληνας παλαιστής και strongman γεννήθηκε το 1947 στην Αγία Σοφία, ένα μικρό χωριό κοντά στην λίμνη Τριχωνίδα. Η αγάπη για τα δυναμικά αθλήματα τον ανέδειξε γρήγορα ως τον νέο Έλληνα «Ηρακλή».

Ο Γ.Τρομάρας πέρα από παλαιστής είχε διακριθεί, καθώς είχε καταφέρει πράγματα ανθρωπίνως ακατόρθωτα. Όπως λύγισμα χοντρών σιδερικών, σπάσιμο χοντρών αλυσίδων, ακινητοποίηση αυτοκινήτων εν κινήσει, άνοιγμα ελατηρίων άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ακόμα και τράβηγμα αμαξοστοιχιών.

Το 1990 είχε τράβηξε με τα δόντια νταλίκα 35 τόνων με σκοπό να διαφημίσει έναν παλαιστικό αγώνα, στον οποίο συμμετείχε.

Επίσης, είχε συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές ταινίες, ενώ είχε συμμετοχή και σε παραγωγές του εξωτερικού. Είχε παίξει με τον Σαρλ Αζναβούρ, Σουζάνα Γιόρκ, Κλαούντια Καρντινάλε όπως και με τους πρωταγωνιστές της σειράς Τόλμη και Γοητεία.

«Θέλω να δω έστω και δέκα νέους με κλίση πάνω στην πάλη και στις μυϊκές ικανότητες, ώστε να βρεθούν συνεχιστές. Εάν σταματήσω εγώ αυτό που κάνω, θα σβήσει εξ ολοκλήρου», ήταν το μεγάλο του παράπονο. Ο γιος του, Κώστας, ακολουθεί στα βήματα του πατέρα του στο άθλημα του δυναμικού τριάθλου.

Πηγή: metrosport.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS