Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ολυμπιακοί Αγώνες - Πόλο: Ελλαδάρα για μετάλλιο - «Πάτησε» το Μαυροβούνιο και έφυγε για ημιτελικά!

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πόλο: Ελλαδάρα για μετάλλιο - «Πάτησε» το Μαυροβούνιο και έφυγε για ημιτελικά!

Την πρώτη της πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2004 πανηγυρίζει η Εθνική πόλο των ανδρών. Η Ελλάδα έκανε το Μαυροβούνιο να μοιάζει... μικρή ομάδα, με την άμυνα που έπαιξε κι έφτασε στην 4άδα του Ολυμπιακού τουρνουά, επικρατώντας με 10-4! Θα παίξει με το νικητή του Ουγγαρία – Κροατία στα ημιτελικά (04/08, 13:50).

Οι δυο ομάδες ήταν πολύ σφιγμένες στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου οκταλέπτου. Η Εθνική Ελλάδας παρουσίασε τρομερή αμυντική λειτουργία και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 1-0 με το γκολ του Γενηδουνιά.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με γκολ για τις δυο ομάδες. Το Μαυροβούνιο ισοφάρισε με τον Μπργκούλιαν, για να έρθει ο Φουντούλης και να απαντήσει άμεσα. Η Εθνική Ελλάδας έβγαλε τη δεύτερη περίοδο, φτάνοντας στο 3-1 με τον Γκιουβέτση.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για την Ελλάδα. Το κερδισμένο πέναλτι έγινε… 4-1 από τον Γενηδουνιά. Η “γαλανόλευκη” άμυνα και ο Ζερδεβάς συνέχισαν να δείχνουν ανίκητοι! Οι παίκτες του Μαυροβουνίου έβγαλαν εκνευρισμό, είδαν τους Σπάιτς και Μπργκούλιαν να μένουν εκτός αγώνα και στη συνέχεια τον Γενηδουνιά να πετυχαίνει μια γκολάρα για το 5-1. ο Έλληνας παίκτης έκανε και το 6-1 με νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, για να μειώσει σε 6-2 ο Ρίμποφ (οι Μαυροβούνιοι σκόραραν μετά από 15 λεπτά αγώνα).

Το τέταρτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με το Μαυροβούνιο να μειώνει σε 6-3 με τον Τσούσκοβιτς, προσπαθώντας να μείνει στο ματς. Η γκολάρα του Παπαναστασίου όμως (7-3) τους έκοψε την όρεξη, ενώ το απίστευτο γυριστό τέρμα του Αργυρόπουλου απλά “σκότωσε” τους αντιπάλους μας. Το σκορ πήρε την… ανηφόρα, με την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να φτάνει τα δέκα γκολ και το Μαυροβούνιο να πετυχαίνει ένα τέταρτο με τον Ίβοβιτς.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 3-1, 4-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος.

Μαυροβούνιο (Γκοϊκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς

filathlos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Γεννηδουνιάς - 5ο γκολ στο ματς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Φοβερή έμπνευση Αργυρόπουλου με γυριστό για το 8-3

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα highlights του θριάμβου της Ελλάδας

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS