Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο ελληνικός απολογισμός της 6ης μέρας των Αγώνων (Πέμπτη 29/07)

Ο ελληνικός απολογισμός της 6ης μέρας των Αγώνων (Πέμπτη 29/07)

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκαν στον προημιτελικό γύρο του μικτού τένις με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-10) από τους Αυστραλούς Τζον Πιρς και Άσλεϊ Μπάρτι και ολοκλήρωσαν την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Αννέτα Κυρίδου δεν προκρίθηκε στον τελικό του μονού σκιφ γυναικών, αφού στην ημιτελική σειρά στην οποία συμμετείχε, τερμάτισε έκτη με χρόνο 7:40.81. H Ελληνίδα αθλήτρια θα συμμετάσχει στον μικρό τελικό της Παρασκευής (30/07) για τις θέσεις 7-12, στοχεύοντας όσο υψηλότερη θέση γίνεται στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Στέφανος Ντούσκος πήρε την πρόκριση στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών, τερματίζοντας με χαρακτηριστική άνεση στην πρώτη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς της οποία συμμετείχε, με χρόνο 6:41.61. Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης, θα διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο των μεταλλίων τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/07, 03:45).

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών,  νίκησε… διαιτησία και Ιάπωνες με 10-9 και εξασφάλισε την πρόκριση της στην προημιτελική φάση. Απομένουν τα παιχνίδια με Νότια Αφρική και Αμερική για τον 1ο όμιλο του προκαταρκτικού γύρου, ώστε να μάθει τον αντίπαλο της στα προημιτελικά.

Οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου, τερμάτισαν πέμπτες στον τελικό της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου γυναικών, τερματίζοντας σε χρόνο 6:57.11. Στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι νεαρές αθλήτριες είχαν μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, φτάνοντας πολύ κοντά σε μετάλλιο, ενώ στον ημιτελικό του αθλήματος, έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Άννα Κορακάκη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνισε στα 25μ. με σπορ πιστόλι και με επίδοση 294/300 στις βολές ακριβείας, κατέχει την 2η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ απομένει ακόμη ένας προκριματικός γύρος εκεί όπου θα κριθεί και το αν θα αγωνιστεί στον τελικό, όπου θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο.

Η μικτή ομάδα κολύμβησης στα 4Χ100 σκυταλοδρομίας (Απόστολος Χρήστου, Κώστας Μερετσόλιας, Άννα Ντουντουνάκη και Νόρα Δράκου) έκαναν μία πολύ καλή εμφάνιση και κατετάγησαν στην 11η θέση με 3:44.77, βελτιώνοντας το 3:45.38 που είχαν πετύχει οι ίδιοι στις 30 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του μίτινγκ «Ακρόπολις».

Η Ευαγγελία Ψάρρα ηττήθηκε στην φάση των «64» από την Εν Τσία Λιν (Κινεζική Ταϊπέι) με 6-4 και αποκλείσθηκε από τη συνέχεια της τοξοβολίας στο ατομικό γυναικών. Ολοκληρώθηκε έτσι η έκτη συμμετοχή της 47χρονης αθλήτριας, σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, μετά τις δύο σημερινές κούρσες στην κατηγορία σκαφών 470 ανδρών. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την τρίτη ιστιοδρομία στην τρίτη θέση και την τέταρτη στην 15η θέση, έχοντας συνολικά 14 βαθμούς ποινής.

Η Βασιλεία Καραχάλιου υποχώρησε στην ένατη θέση του Laser Radial Γυναικών με 75 βαθμούς ποινής, μετά την ολοκλήρωση της 8ης ιστιοδρομίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε ένατη στην έβδομη κούρσα και 26η στην όγδοη.

Ο Ιωάννης Μιτάκης «έπεσε» στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης των Finn, έχοντας 44 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε ενδέκατος στην πέμπτη ιστιοδρομία και δέκατος στην έκτη.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης κατετάγη ενδέκατος με 110 βαθμούς ποινής, μετά την διεξαγωγή των σημερινών ιστιοδρομιών, μένοντας εκτός διεκδίκησης μεταλλίων. ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έβδομος στην δέκατη, όγδοος στην ενδέκατη και τέταρτος στην δωδέκατη κούρσα.

Οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη, υποχώρησαν στην 17η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 γυναικών, με 39 βαθμούς ποινής. Οι Ελληνίδες αθλήτριες ακυρώθηκαν για πρόωρη εκκίνηση στην τρίτη ιστιοδρομία, ενώ κατέλαβαν την 17η θέση στην τέταρτη κούρσα.

Η Κατερίνα Δίβαρη ολοκλήρωσε στη 19η θέση της γενικής κατάταξης, με 204 βαθμούς ποινής, την παρουσία της στα RS:X γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα που θα συνεχίσει στον τελικό, αφού στη δέκατη ιστιοδρομία τερμάτισε 19η, στην ενδέκατη ήταν και πάλι 19η και στην τελευταία και δωδέκατη κούρσα, ήταν 23η.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS