Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό, «έφυγε» ο Βασίλης Σεβαστής

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό, «έφυγε» ο Βασίλης Σεβαστής

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών (γενννήθηκε στις 27/5/1949) μετά από μάχη σχεδόν ενός μήνα με τον covid-19 ο Βασίλης Σεβαστής. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και "ψυχή" του ελληνικού στίβου, παλιός πρωταθλητής στο δέκαθλο, δεν άντεξε στον αγώνα του με τον covid-19 και απεβίωσε την Πέμπτη (8/4) σκορπίζοντας θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό. 

Δεκαθλητής και πρόεδρος 

Σ' όλη την ζωή του είχε μάθει να παλεύει και να κερδίζει. Έδωσε μάχες ως αθλητής και αργότερα ως παράγοντας. Διατέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ από το 1997 έως το 2011 και από το 2012 έως το 2019 ήταν γενικός γραμματέας. 

Ενώ ήταν στη ΜΕΘ και έδινε μάχη για τη ζωή του τα σωματεία τον τίμησαν με την ψήφο τους και του έδωσαν τη θέση του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ στις εκλογές της 31ης Μαρτίου 2021. 

Μια θέση που δεν θ' αναλάβει αφού δεν πρόλαβε. 

Ντόπρος και δημοκράτης 

Άνθρωπος ντόμπρος, βαθιά δημοκράτης , πάντα έλεγε τις απόψεις του χωρίς περιστροφές. Στα χρόνια του ο ελληνικός στίβος γνώρισε τεράστια άνθιση σε όλα τα επίπεδα. Ο ελληνικός αθλητισμός είναι πιο φτωχός από σήμερα. 

Πάντα πρόσεχε τη ζωή του. Δεν κάπνιζε, κάθε ημέρα αφιέρωνε χρόνο στην άθληση του.

Το 1971 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο δέκαθλο στους Μεσογειακούς Αγώνες και το χάλκινο στους Βαλκανικούς του 1972. 

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb