Εκτύπωση αυτής της σελίδας
"Ζητάμε το αμεσο άνοιγμα των κολυμβητηρίων τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID"

"Ζητάμε το αμεσο άνοιγμα των κολυμβητηρίων τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα COVID"

Φίλοι της κλασσικής κολύμβησης ήρθε η ώρα να ενώσουμε δυναμικά τις φωνές διαμαρτυρίας για αυτά που συμβαίνουν στο αγαπημένο μας σπορ.

Δεν υπάρχει πλέον καμία επιστημονική συνοχή στις κυβερνητικές αποφάσεις που να δικαιολογούν το  κλείσιμο κολυμβητηρίων για 4 συνεχόμενους μήνες λόγω COVID. Αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Υπομονή πλέον δεν υπάρχει. Ζητάμε:

1) το οριζόντιο άνοιγμα της αγωνιστικής κολύμβησης τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στον χώρο του υγρού στίβου παγκοσμίως.

2) δικαιοσύνη για τον αυθαίρετο άνισο και άδικο διαχωρισμό αθλητών απαξιώνοντας κόπους χρόνων. Πλέον το προπονητικό χασμα δεν γεφυρώνεται, τα όνειρα των πολλών γκρεμίστηκαν. Η ομοσπονδία σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις συνθήκες του φετινού πρωταθλήματος αποκαθιστώντας την ανισότητα. Η διαδικασία μοριοδότησης έχει διαστρεβλωθεί και οι αρμόδιοι οφείλουν να δώσουν μια δίκαιη και αποδεκτή λύση.  Πρέπει να γνωρίζουμε για να αποφασίσουμε αν αξίζει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε το άθλημα : α) ζητάμε να συμμετάσχουν εκτός συναγωνισμού όσοι κολυμπούν τώρα και αν δεν γίνει ενοποιημένο πρωτάθλημα τότε να γίνει μοριοδότηση ανά περιφέρεια και όχι στα ενοποιημένα αποτελέσματα β) να τεθούν εκτος συναγωνισμού όσοι αθλητές συμμετάσχουν φέτος από άλλες χώρες γ) επιστροφή των χρημάτων από την ΚΟΕ για την ανανέωση, μεταγραφή, εγγραφή των αθλητών.

3) το άνοιγμα των κολυμβητηρίων για τους υποψήφιους στρατιωτικών σχολών και ΤΕΦΑΑ

4) το άνοιγμα των κολυμβητηρίων θα είναι ευεργετικό και για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ιατρικά θέματα. Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των περιπτώσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από αυτές: παιδιά με ΔΕΠΥ, αυτισμό, ηλικιωμένοι με προβλήματα, αποθεραπείες τραυματισμών, δισκοκήλες στην σπονδυλική στήλη και άλλα ορθοπεδικα προβλήματα, υπερλιπιδαιμία, διαβήτης, μυοαρθρωπαθειες, τενοντίτιδες, ψυχιατρικά, προβλήματα λαβυρίνθου, ισορροπίας, ζαλάδες, εγκυμοσύνη, μυοαρθροπαθειες και τόσες άλλες ακόμα.

5) το άνοιγμα των κολυμβητηρίων για τους αθλητές τεχνικής κολύμβησης, πεντάθλου, τριάθλου, και τους αθλητές μάστερς.

Η πρόσβαση στις πισίνες είναι δημόσιο αγαθό. Δυναμικά ενώνουμε τις φωνές διαμαρτυρίας μας - ανοίξτε τα κολυμβητήρια όλης της χώρας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα COVID και μοιράστε δίκαια τον διαθέσιμο χρόνο σε όλους τους παραπάνω.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS