Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μαθήματα AiChi στο νερό από τον Πήγασο

Μαθήματα AiChi στο νερό από τον Πήγασο

Τι πετυχαίνουμε με το AiChi:

-              Αύξηση της πρόσληψης οξυγόνου

-              Βελτίωση της κινητικότητας και της ισορροπίας.

-              Ευκαμψία οστών, συνδετικών ιστών και ψυχής.

-              Άσκηση πίεσης σε σημεία βελονισμού, με τον συνδυασμό των κινήσεων μας και της πίεσης που ασκεί το νερό στο σώμα.

-              Βελτίωση της ισορροπίας του αυτόνομου νευρικού συστήματος.

-              Βελτίωση ελαστικότητας

-              Βελτίωση σταθερότητας του κορμού

-              Βελτίωση νευρο-μυικού ελέγχου

-              Προοδευτική ενδυνάμωση

-              Ιδιοδεκτικότητα

-              Μείωση της αίσθησης του πόνου και της δυσκαμψίας

-              Διαχείριση του νου και της σκέψης

Πως λειτουργεί:

Το AiChiρέει με απαλές, κυκλικές κινήσεις που εκτελούνται με βαθιά εσωτερική εστίαση. Απαιτεί προσοχή στον εαυτό χωρίς κριτική διάθεση. Μετακινούμαστε με το νερό, οι μύες και οι αρθρώσεις θα χαλαρώσουν και τα μάτια θα είναι εν μέρει κλειστά. Μετακινούμαστε φυσικά έως ότου οι κινήσεις να ρέουν εύκολα, χωρίς πίεση. Το AiChiπρέπει να γίνεται απλά, απαλά και ήσυχα.

Με την εξάλειψη όλων των άλλων σκέψεων, θα επιτύχουμε  ενότητα κίνησης και συνείδησης. Η συνειδητοποίηση της παρουσίας του νου στα διάφορα μέρη του σώματος διδάσκεται μέσω των τεχνικών του AiChi.  Με αυτήν την τεχνική μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία, την φυσική κατάσταση και την μακροζωία.

Η βαθιά χαλάρωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν αισθανόμαστε σταθεροί στο νερό και είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να παρακολουθούμε την πρόοδο της κίνησης. Αυτό το πετυχαίνουμε με την επανάληψη. Η επανάληψη στο AiChiείναι για χαλάρωση, όχι για αξιολόγηση της επιτυχίας ή της αποτυχίας.

Η πρόκληση για όσους ασχολούνται με την παραδοσιακή άσκηση, είναι η αλλαγή προοπτικής. Στο AiChi, η εστίαση είναι στην ηρεμία, παρά στην ακρίβεια και την ακαμψία.

Οι στροφές που δημιουργούνται από τις κινήσεις σταθερότητας του κορμού είναι καθοριστικές και οργανικές. Βελτιώνουν την πέψη και δρουν αποτελεσματικά στην ανακούφιση από οσφυαλγίες, πονοκεφάλους, δυσκαμψία στους ώμους και το λαιμό.

Μετά τη διδασκαλία της θέσης AiChi, διδάσκονται φυσικές κινήσεις και βραδύτητα και στην συνέχεια ενσωματώνεται η αναπνοή.

Μέσα στο νερό νιώθουμε μόνο το 10% του βάρους μας, οπότε δεν ασκείται σημαντική πίεση στις αρθρώσεις.

Μια Ιαπωνική παροιμία λέει: «Η Ιτιά δεν σπάει κάτω από το βάρος του χιονιού».  Άκαμπτα κλαδιά, οστά και ψυχές θα σπάσουν. Με το AiChi βελτιώνουμε την ευκαμψία οστών, συνδετικών ιστών και ψυχής, αυξάνοντας θεαματικά την αντοχή τους.

Λίγα λόγια για την προέλευσή του:

Το AiChiεπινοήθηκε από τον JunKonno (πρόεδρο και ιδρυτή του AquaDynamicsInstituteστη Yokohamaτης Ιαπωνίας) στις αρχές της δεκαετίας του ’90. OJunKonnoαποφοίτησε από Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου TohokuGakuin, υπήρξε προπονητής της εθνικής ομάδας κολύμβησης των Φιλιππίνων και δίδαξε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου των Φιλιππίνων. Έλαβε το μετάλλιο διακεκριμένων υπηρεσιών από την Ολυμπιακή επιτροπή το 1973. Εργάστηκε ως ο νεότερος διευθυντής της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Ομάδας κολύμβησης και έγινε ένας από τους κορυφαίους προπονητές κολύμβησης στην Ιαπωνία. Το 1990 προσπάθησε να αναπτύξει μια τεχνική που θα συνδύαζε την κίνηση μέσα σε ζεστό νερό με τις ιδιότητες βελονισμού της τεχνικής Watsu. Αυτό επιτυγχάνει το AiChi. Η λέξη Aiστα Ιαπωνικά σημαίνει «Αγάπη» και η λέξη Chiσημαίνει «ζωτική ενέργεια». Aiείναι το όνομα της τρίτης κόρης του JunKonno. Η λογική του AiChiπροέρχεται από τον βελονισμό. Υπάρχουν 364 σημεία βελονισμού. Τα σημεία αυτά συνδέονται μεταξύ τους μέσω των μεσημβρινών. Υπάρχουν συνολικά 35 μεσημβρινοί στο ανθρώπινο σώμα. Μέσα στο νερό είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθεί πίεση των συγκεκριμένων σημείων, «ξεμπλοκάρισμα» των μεσημβρινών και αποκατάσταση της ροής της ενέργειας στο σώμα. Το AiChiμας διδάσκει ποια είναι η φύση του νερού. Ο άνθρωπος αναπτύσσεται ως έμβρυο στο νερό, στη συνέχεια πίνει νερό, πλένεται με νερό, μαθαίνει πώς να επιπλέει ξανά στο νερό και χαλαρώνει στο νερό. Το AiChiμας μαθαίνει αυτά τα πράγματα για το νερό, γιατί αναμιγνύει την μνήμη μας με το μακρινό μας παρελθόν και μας θυμίζει τη μακροχρόνια σχέση μας με το νερό. Έτσι όταν ερχόμαστε σε επαφή με το νερό, θυμόμαστε τη σημασία της συμπόνιας και της προσοχής για τους άλλους και τη λήψη ευχαρίστησης από την ευτυχία των άλλων.

Ποιους αφορά;

Όλους όσους είναι και θέλουν να παραμείνουν υγιείς!!!

Παράλληλα βοηθά στις παρακάτω περιπτώσεις: Διαχείριση πόνου, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, υπέρταση, καρδιαγγειακά προβλήματα, κόπωση, έλεγχος βάρους, διαταραγμένες διατροφικές συμπεριφορές, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ασθενείς με καρκίνο του μαστού, ελλείματα ισορροπίας, διαβήτης, πόνος στην πλάτη, καρδιακή και πνευμονική αποκατάσταση, καρκίνο, αρθρίτιδα, ινομυαλγία, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, πρόληψη πτώσης, προγεννητική, θεραπεία εμμηνόπαυσης, διαταραχές ανοσοανεπάρκειας, ψυχοσωματικά θέματα, ορθοπεδικά προβλήματα, μαστεκτομή, πολλαπλή σκλήρυνση, ημικρανία, άγχος, καταθλιπτικές διαταραχές, διαχείριση θυμού.

Στο κολυμβητήριο ΠΗΓΑΣΟΣ AquaCenter, παρέχονται μαθήματα AiChiσε τμήματα ή και ιδιαίτερα - κατόπιν συνεννόησης - από πιστοποιημένο εκπαιδευτή.

Πληροφορίες στο 2331125087.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website
με οποιονδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο), χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του kerkidasport.gr.
Copyright © 2018 "ΚΕΡΚΙΔΑ" | All rights reserved | Development by LEONweb

Ακολουθήστε μας: Facebook | Twitter | Youtube RSS