ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • Posted
  • Διαβάστηκε 946 φορές

Δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χ.Α.Ν.Θ. ο Φίλιππος - Μία ακόμη ευκαιρία για την άνοδο

Δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο μέσω των play-off ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος ηττήθηκε και στον τρίτο αγώνα από τη ΧΑΝΘ με 73-58 στη Θεσσαλονίκη, βλέποντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 3-0 νίκες να πανηγυρίζει την άνοδο, ενώ ο ίδιος θα έχει ακόμη μία ευκαιρία.

Ο αγώνας ξεκίνησε ως αναμενόταν ισορροπημένα, με τον Φίλιππο μάλιστα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 16-17, ενώ κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά χάρη στην καλή αμυντική λειτουργία της δευτέρου περιόδου, που τον οδήγησε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο +6 και το σκορ στο 28-34 υπέρ του.

Ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη και η συνέχεια, αφού στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Ευθύμη Κοθρά δεν ήταν αποτελεσματικό στην αντίπαλη ρακέτα και μένοντας πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα είδε τη ΧΑΝΘ να ανατρέπει το σκορ και στη συνέχεια να παίρνει μια ιστορική νίκη με 73-58 που της δίνει την άνοδο στην Elite League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Από πλευράς "ερυθρολευκων" η μάχη δεν τελείωσε, αφού υπάρχει μία ευκαιρία όπου οι τρεις ηττημένες ομάδες της Δ΄ Φάσης των play-off θα συναντηθούν σε μονούς αγώνες σε ουδέτερο γήπεδο με σύστημα pool (βαθμολογία) και αυτή που θα καταταγεί πρώτη ανέρχεται ως 4η στην Elite League.

ΧΑΝΘ 73-58 Φίλιππος Βέροιας

Διαιτητές: Λουλουδιάδης-Ντούρας-Παζώλης .

Δεκάλεπτα: 16-17, 28-34, 49-45, 73-58

ΧΑΝΘ (Γκαϊτατζής): Τουλούπης 14 (2), Γεωργίου 22 (2), Κομνιανίδης Ι. 16 (3), Κωστίκας 7, Μπρόζος 9 (1), Μαργαριτόπουλος, Αποστολίδης 2, Ζιάκας, Μαλτέζος, Αλεμδάρ 3 (1), Σάββας, Κομνιανίδης Α.

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Ελευθεριάδης 13, Μπένας 17 (1), Ξενιτίδης 2, Κάτζος 2, Αποστολίδης 3 (1), Φλιάτης 5 (1), Καραγιώργος, Μελαδιανός 16 (2), Αμανατίδης, Αποστολίδης, Λάζαρης.