ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Χορεύουμε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας

Στο Dance Anywhere Event συμμετείχαν φέτος τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας, «Ι. Σαφαρίκας-Ι. Μπαρμπαρούσης», με την καθηγήτρια χορού του σχολείου• ένα χορευτικό γεγονός που μετράει συμμετοχές από μέρη όπως Μπουένος Άιρες, Σαν Φρανσίσκο, Κωνσταντινούπολη και Εσθονία.

Δημιουργός του κινήματος είναι η Beth Fein, η οποία το έχει καθιερώσει εδώ και δέκα χρόνια με βάση την ιδέα «Τι θα γινόταν αν κάποια στιγμή όλος ο πλανήτης άρχιζε να χορεύει συγχρόνως;»

Πρόκειται λοιπόν για μία παγκόσμια παράσταση χορού όπου συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών και μοιράζονται τις προσωπικές τους χορευτικές εμπειρίες μέσω φωτογραφιών και βίντεο. Στόχος του εν λόγω κινήματος είναι η βίωση της τέχνης μέσω μίας αυθόρμητης παγκόσμιας εκδήλωσης κίνησης και συναισθήματος, καθώς και η συμμετοχή σε δρώμενα (ασχολία με σύγχρονο χορό) που σε άλλη περίπτωση δεν θα ήταν εφικτά.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας χορογράφησαν και κινήθηκαν με γνώμονα το συναίσθημα και τις κινητικές εικόνες που τους εξέφρασαν τη δεδομένη στιγμή.