ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Εμείς είμαστε το «κράτος και ο Δήμος»

Βλέποντας σήμερα τη κακή κατάσταση στα πεζοδρόμια και δρόμους των πόλεων της χώρας μας έχουμε να κάνουμε μια σημαντική παρατήρηση.

Αρνούμαστε να βλέπουμε ακόμα έξω από καταστήματα και σπίτια πεζοδρόμια με σκουπίδια (τον χειμώνα με πάγο) και με δικά τους μέσα, ιδίως οι καταστηματάρχες, να μη καθαρίζουν τις εισόδους τους.

Είναι αδιανόητο, να μη κάνεις ότι μπορείς να έχεις καθαρή (και ανοιχτή από πάγο τον χειμώνα) την είσοδο του καταστήματος σου και να μη προστατεύεις τον υποψήφιο πελάτη σου και απλά να κάθεσαι να γκρινιάζεις ότι δεν ήρθε κανείς να στα καθαρίσει.

Δυστυχώς η νοοτροπία του «που είναι ο Δήμος» υπάρχει ακόμα, ενώ και εμείς οι πολίτες είμαστε ο Δήμος και το κράτος. Βλέπουμε σε ανεπτυγμένες χώρες όπως Σουηδία, Βρετανία που η πολιτεία είναι πιο οργανωμένη, οι ίδιοι οι πολίτες φροντίζουν καθημερινά να «προστατεύσουν» οι ίδιοι τις περιουσίες τους και τα καταστήματα τους.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιες πόλεις στην χώρα μας που έχουν «εισαγόμενη» νοοτροπία, όπως η Κέρκυρα (φωτό), που την εφαρμόζουν καθημερινά, ιδιαίτερα στην παλιά και τουριστική πόλη. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΒΕΡΟΙΑ"